Toprakkale Belediyesi, sokak hayvanlarının popülasyon kontrolü ve tedavilerine yönelik önemli bir adım attı. 2025 yılına yeni girdiğimiz bugünlerde, Toprakkale Belediye Başkanı Bekirhan Uyutmaz, Haytap Hayvan Hakları Federasyonu ile imzalanan tedavi protokolü sayesinde yaralı ve hasta sokak hayvanlarının tedavilerini üstlenerek kamuoyundan takdir topladı.

Osmaniye Müteahhitler Birliği Başkanı Şükrü Şipal’den Sert Tepki Osmaniye Müteahhitler Birliği Başkanı Şükrü Şipal’den Sert Tepki

Veteriner hekim Ali Laçinbala, Haytap Hayvan Hakları Federasyonu’nun Osmaniye’de kurduğu Haytap Tedavi Merkezi’nin bölgedeki sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, trafik kazaları sonucu oluşan travmalar ve açık yaralar gibi acil müdahaleler konusunda 4 yıldır aralıksız çalıştığını belirtti. Laçinbala, protokol doğrultusunda zabıta ekipleri tarafından merkeze getirilen yaralı hayvanların tedavi edileceğini ifade etti.

Haytap Toprakkale (2)-1

Başkan Uyutmaz, “Sokak canlarımızın en küçük ızdırabına bile tahammülümüz yoktur. Bu canların tedavilerinde ne gerekiyorsa elimizdeki tüm imkânları sağlayacağız,” diyerek hayvan sağlığı için paraziter uygulamaları da düzenli biçimde sürdüreceklerini vurguladı. Protokol çerçevesinde, mahallelerden toplanan hayvanların kısırlaştırma işlemleri yapılacak ve ardından yine zabıta ekiplerine teslim edilecek.

Haytap Toprakkale (1) Kopya

Öte yandan, Haytap ve Getir iş birliğiyle bölgeye gönderilen 100 paket mama, Toprakkale Belediyesi’ne teslim edilerek sokak hayvanlarına dağıtılmaya başlandı. Başkan Uyutmaz, “Doğu Akdeniz’in incisi olan şehrimiz Hatay, Adana, Gaziantep gibi stratejik şehirlerin kesiştiği noktada düzen ve huzurla büyümeye devam ediyor. Bu huzurun hem patili dostlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek hem de halk sağlığını korumak adına merhametli bir uygulamayı başlattık. 2025 yılı bütçesine Toprakkale’de yaşayan tüm canlılara ikinci bir yaşam hakkı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz,” şeklinde konuştu.

Haytap Toprakkale (3) Kopya

Başkan Uyutmaz ayrıca, sokaktan sahiplenilen her köpeğin kısırlaştırma ve paraziter uygulamalarının yapılmasının ardından 15 kilogramlık köpek maması hediye ettiklerini de duyurdu. Bu uygulamanın, hayvan hakları konusunda duyarlı vatandaşların sayısını artırması ve örnek bir model oluşturması bekleniyor.