Düziçi’nin önemli eğitim kurumlarından Karacaoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yerli Malı Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü. Öğrencilerin ve okul yönetiminin katkılarıyla hazırlanan yöresel lezzetler, misafirlere ikram edilerek adeta bir lezzet şöleni yaşatıldı.
Etkinliğin öne çıkan lezzetlerinden biri, bölgeye özgü tirşik oldu. Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Koç, tirşiğin hazırlanma sürecini anlatırken, “Kış aylarının vazgeçilmez yemeği tirşik, ilçemize has özel mayalanma ve pişirilme yöntemleriyle hazırlandı. Sağlığa faydalı olduğuna inanılan bu yöresel lezzeti, etkinliğimizde misafirlerimize ikram etmekten mutluluk duyduk” dedi. Ayrıca zeytinyağıyla yapılan bulgur pilavı da yoğun beğeni topladı.Okul Müdürü Gülşen Günay, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin yerli malı kullanımına yönelik farkındalığını artırmayı, yöresel ve milli ürünlerimizin değerini gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Her yıl Yerli Malı Haftası kapsamında bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Sağır, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Avlamaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Şefleri, okul müdürleri Osman Şahin ve Abdurahman Çot ile ilçemiz Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve üyeleri katıldı. Katılımcılar, organizasyonun başarıyla gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek okul yönetimine teşekkür etti.
Etkinlikte öğrencilerin “Yerli Malı Yurdun Malı, Herkes Bunu Kullanmalı” sloganları eşliğinde düzenlenen eğlenceli gösterileri büyük alkış aldı. Yerli Malı Etkinlikleri, katılımcıların keyifli anlarıyla son buldu.