Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaklaşan yılbaşı tatili nedeniyle tüketimi artması beklenen alkollü ve alkolsüz içecekler, kuruyemiş, kanatlı eti, pasta ve benzeri gıda ürünleri üzerine denetimlerini artırdı. Bu kapsamda, gıda güvenliğini sağlamak ve halk sağlığını korumak amacıyla yapılan denetimler, il genelinde dikkatle sürdürülüyor.
Yılbaşı öncesi yapılan denetimlerde, Osmaniye İl Tarım ve Orman İl Müdürü Veteriner Hekim Erdem Kolabaş ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Murat Karalar da yer aldı. Denetimlerde, ürünlerin sağlık koşullarına uygun olup olmadığı, etiket bilgilerinin doğruluğu ve hijyen şartları gibi unsurlar titizlikle kontrol edildi.
Dokuz Bin (9.000) Denetimle Gıda Güvenliği Sağlanıyor
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda kontrol görevlilerinin il genelinde 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak denetim yaptığını ve yılda ortalama Dokuz Bin (9.000) denetim gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu denetimlerle, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketiminin sağlanması amaçlanıyor.
İl Müdürü Kolabaş, denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada, “Gıda kontrol görevlileri, il genelinde 7/24 esasıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Güvenilir Gıda, Sağlıklı Nesiller sloganıyla, Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda tüm denetimlerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz,” dedi.
Osmaniye Tarım İl Müdürlüğü, yılbaşı tatili öncesinde yapılan denetimlerin yanı sıra, yıl boyunca gıda güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini belirtti.