Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde üç genç girişimci, fırıncılık mesleğini geleneksel yöntemlerle modern bir anlayışla birleştirerek sektöre yeni bir soluk kazandırdı. 25 yaşındaki Mehmet Çağlarsu, Emre Bolat ve 26 yaşındaki Hurşit Kaan Bolat, takım elbiseleriyle çalışarak fırıncılıkta alışılagelmiş imajı değiştirdi. Bu yenilikçi yaklaşım, müşterilerin büyük ilgisini çekiyor.
Fırıncılık Bir Sanat ve Hizmet Anlayışıdır
Genç girişimciler, fırıncılık mesleğini sadece pide ve yemek pişirmek olarak görmüyor. Onlar için fırıncılık, aynı zamanda bir sanat ve hizmet anlayışı. Bu düşünceyle hareket eden gençler, takım elbiseleriyle çalışarak hem mesleğe olan saygılarını gösteriyor hem de müşterilerin beğenisini kazanıyor.
“Önce Şaşırıyorlar, Sonra Tebrik Ediyorlar”
Genç girişimcilerden Emre Bolat, “Biz bu mesleği yıllardan bu yana yapıyoruz. Mesleği geliştirmek adına bir çalışmada bulunarak arkadaşlarla takım elbise ile çalışmaya karar verdik. Dünyada böyle bir şey yok, biz de bu şekilde çalışmaya karar verdik” dedi.
13 yıldır fırıncılık yaptıklarını belirten Bolat, “Takım elbise ile çalışmak güzel gidiyor ve dikkat çekiyor. Buraya ilk defa gelenler şaşırıyor, sonra bizi tebrik ediyor” diye konuştu.